Komplet guide til karpefiskeri på Bled-søen

Karpefiskeri på Bled-søen er en af de mest mindeværdige oplevelser for en lystfisker. Muligheden for at fange en karpe på 20 eller endda 30 kg slår alt andet!
Hurtige links
Blog udgivet : 15. juli 2020
Redigeret : 3. januar 2023

Om Bled-søen

Fiskeri på Bled-søen er en af de mest mindeværdige oplevelser for enhver lystfisker. Vi kan helt sikkert sige, at søen i de sidste par år er blevet en af de mest berømte søer i den karpefiskeri verden, og med eksemplarer på over 30 kg, der svømmer i den og bliver større hvert år, har denne sø stadig et enormt potentiale.

Bled-søen ligger i den nordvestlige del af Slovenien i Gorenjska-regionen. Omgivet af Alperne den ligger gemt i en Bled-dal. Den er 2 km lang og 1,5 km bred, og den berømte ø ligger i midten. Den bliver smallere mod centrum af Bled, hvor alle hotellerne ligger, og den er bredere på den anden side. Dybden varierer op til 31 meter og går stejlt nedad fra bredden.

Fiskeri på den smukke sø Bled

Fisk i Bled-søen

KarpeBled-søen er nogle af de største i Slovenien. Når du først har fået en fangst, vil den næppe være under 10 kg, og selv 15 kg er normalt overskredet. Hvad angår fisk på 20 kg, er der også mange, og hvis du vil prøve at fange en slovensk 20+ fisk, er dette stedet, du bør besøge. Fløde på kagen er fisk på over 30 kg, som vokser hurtigt på trods af den relativt kolde gletsjersø.

I løbet af sæsonen er der nogle få fisk, der kan overskride vægten på 30 kg, men når det bliver efterår, når fiskene begynder at spise, når selv de øverste 20 kg fisk op på 30 kg, så du har masser af chancer for at få fat i en ægte leviathan. Den officielle rekord er 32,5 kg, men dykkere rapporterer at have set meget større fisk svømme i det klare vand i Bled-søen.

Hvad angår form og størrelse, er de mest tydelige spejlkarper, som er mørkere end andre steder og har en tendens til at have form som en kugle, korte kroppe med store maver. Men hvis du foretrækker den almindelige karpe, findes de også i søen, kraftige og lange med store finner. Som en bonus kan du også fange en lineær karpe på over 20 kg og nogle skællede spejle, som er ægte perler i Bled-søen.

Fisker fangede en stor krabbe på en fisketur om aftenen i Bled

Sæsoner

Karpefiskeri på Bled-søen er tilladt fra 1.4. til 31.12. Der er intet natfiskeri, så der er strenge regler for, hvornår du må fiske i løbet af sæson for karpefiskeri. Du kan starte en time før solopgang, og din fiskesession skal slutte kl. 23.00 i nogle dele af søen (Bled Island f.eks.) skal du være færdig inden kl. 22.00.


Der er også nogle fiskereservater langs søen, som åbner den 15.6. og holder åbent hele sæsonen, så du skal vælge dit sted med omtanke.

Fisker med blødende lort i hånden på aftenfisketur

Bedste tidspunkt for fiskeri

Hvad angår hvornår det er det bedste tidspunkt at fiske, er der flere faktorer du skal tage hensyn til.

Vejret

Forårsmånederne kan være uforudsigelige, temperaturerne kan være lave og regnen kan vælte ned, men samtidig kan det være en fantastisk vejrudsigt med masser af sol og de helt rigtige temperaturer på omkring 20 grader. Sommeren er varm, men så længe du befinder dig i skyggen, vil det ikke genere dig.

Om efteråret er vejret normalt dejligt indtil midten af oktober, hvorefter temperaturen begynder at falde.

Vinteren er også en særlig tid, det er koldt, men hvis man er godt nok klædt på, er det ikke noget problem. Sne er sjældent i de senere år, så man skal ikke sætte sine forhåbninger til et snedækket karpebillede.

Turister

I de seneste år har Bled været meget travlt med turister, så hvis du er en type lystfisker, der kan lide fred, kan vi tage dig med til de stille steder, men ikke desto mindre er der nogle meget gode fiskepladser i hjertet af turistattraktioner, især i centrum, så du skal tage hensyn til turisterne, når du planlægger en afslappende fisketur.

Foråret er OK, der er en del besøgende, især på dejlige dage og i weekenderne, men det er ikke for meget, og du kan fiske steder direkte i midten af søen, hvis du ikke har noget imod et par mennesker, der hilser på dig og stiller et par spørgsmål.

Om sommeren er søen virkelig overfyldt med mennesker, så hvis du er en fyr, der kan lide stilhed, kan du vente til efterårsmånederne, eller du kan aftale med vores guide at tage dig med til steder, der ikke er let tilgængelige, men som derfor er mere fredelige.

Om efteråret forsvinder turisterne langsomt, og kun de modige bliver, så du har ingen problemer, undtagen måske på solrige weekenddage.

Om vinteren, når de bedste fisketider er sidst på eftermiddagen og om aftenen, er der kun dig på søen med dine to fiskestænger, mens du venter på, hvilken af dem der skal gå først.

Karpe sæsonmæssigt set

Forår er et godt tidspunkt for 3-dages karpefiskeri i Bled mulighed. Fiskene er ved at vågne op efter vinteren og er sultne, de skal være klar til at gyde. Nætterne er lange, og du har masser af tid til at fiske i de bedste timer af dagen - når det er mørkt.

Sommer the karpe er også aktive, det eneste er, at bidtiden er kortere, men du har stadig nok mørke om morgenen og om aftenen til at få et par bid mere.

Efterår er efter vores mening den bedste tid til fiskeri, da karperne igen spiser massivt, dagene er koldere, så du har en chance for at fange en fisk i løbet af dagen, og om aftenen går solen hurtigt ned, så du har masser af tid til kvalitetsfiskeri.

I den vinter du har al den tid du ønsker, for fiskene kan bide på alle tidspunkter.

En gruppe fiskere fisker på Bled-søen

Fiskeritilladelser

Fiskeritilladelse kan købes via en hjemmeside for en fiskeklub Bled du kan kun købe en daglig tilladelse. Der er dog en begrænsning, da der kun kan sælges 1 licens pr. dag. Derfor anbefaler vi dig kraftigt, at du bestiller din tur meget tidligt, muligvis endda før det år, du ønsker at fiske.

De fleste billetter er solgt i marts til slutningen af året, og i april skal man være meget heldig for at få en gratis billet. Tidligere år var det muligt at fiske efter karper på 1 stang for rovfisk, men sådan noget er ikke længere muligt, når først billetterne er solgt, er de væk.

Med en fiskekort kan du fiske efter karper, og søen har endnu ikke en politik om fangst og frigivelse, men det er tilladt at tage 1 karpe på op til 7 kg, men vi anbefaler dig kraftigt, at du ikke dræber nogen fisk på søens bredder.

Prisen for en daglig tilladelse til karpefiskeri er 57 €.

En mand fangede en stor skid på en fisketur om aftenen i Bled

Regler

Der er strenge regler for fiskeri på Bled-søen, da det er et vigtigt sted med mange mennesker omkring, og for at lystfiskere og turister kan eksistere side om side, skal man overholde reglerne. Her er en liste over regler for karpefiskeri fra Fiskeklubben Bled.

 1. Indehaveren af tilladelsen skal acceptere, at alle besøgende i Sloveniens nationalpark opfører sig på en måde, der er passende for alle besøgende. Adfærd, der ikke er etisk, human og økologisk over for andre fiskere, parkgæster, fisk og miljø, er ikke tilladt.
 2. På det sted, hvor fiskerne fisker, skal der være så lidt fiskeudstyr som muligt. Fiskestedet skal være ryddeligt og rent under og ved afslutningen af fiskeriet.
 3. Fiskeri udstyr til karpefiskeri i Bled-søen kræver også: et blødt net på mindst 90 cm, en opkrogningsmåtte og et antiseptisk middel.
 4. Kun nylonliner er tilladt.
 5. Det er ikke tilladt at anvende åben ild og alle former for varmeapparater til tilberedning af varm mad eller drikkevarer.
 6. Det er forbudt at campere uden for den lovlige lejr i Slovenien. Telte og paraplyer er ikke tilladt.
 7. Det er ikke tilladt at bruge en sengestol til at sove i. Det er kun tilladt at bruge en stol til at sidde på.
 8. Det er ikke tilladt at anvende alle former for markører, der markerer foderpladsen.
 9. Fiskeri er tilladt i et område på højst 100 m fra kysten.
 10. Det er tilladt at anvende højst 5 kg agn, som kan indeholde op til 1 kg animalsk andel pr. fiskedag. Det er ikke tilladt at anvende alle former for fjernstyrede pendler til transport og tilførsel af næringsstoffer og andre stoffer, der forurener vandet og søens bund. Det er ikke tilladt at anvende alle former for både!
 11. Licensindehaveren skal give en autoriseret person (vagt) fra en fiskeklub i Bled tilladelse til at kontrollere fiskerilicens, identitetsdokument, fiskeudstyr og agn.
 12. I tilfælde af manglende overholdelse af reglerne beslaglægges fiskeredskaberne!

Hvad skal du medbringe?

Det er helt op til dig. Hvis du ønsker det, kan du leje alt udstyr på vores hjemmeside og tag kun dit tøj og undertøj med Hvis du ønsker at tage alt med dig, er det også i orden.

Du skal bruge standardudstyr, men du skal være opmærksom på, at du ikke medbringer et komfur, da det ikke er tilladt; du behøver heller ikke en brolie, men i tilfælde af regn er det tilladt at have en paraply med. Du skal også bruge antiseptisk middel, dit landingsnet skal være bredere end 90 cm, og det er obligatorisk at have en stor opkrogningsmåtte.

Hvordan kommer man til søen?

Bled-søen ligger kun en halv times kørsel fra Ljubljana, og hvis du flyver fra et andet sted, er lufthavnen endnu tættere på. Hvis du kører i bil, så glem ikke at købe en vignet. Ved selve søen har du masser af parkeringspladser, så du behøver ikke at bekymre dig om, at du ikke kan parkere din bil.

Vi har selvfølgelig også mulighed for at hente dig i lufthavnen eller Ljubljana og køre dig til din indkvartering. For yderligere oplysninger send forespørgsel eller ring Fiskeguider Slovenien hold.

Tips

Vi kan ikke fortælle dig alt, da vi meget snart vil være ude af drift, og du vil ikke have brug for vores vejledninger. Men lad os give dig en smagsprøve:


Den mest almindelige fejl, som mange lystfiskere begår, er, at de tager af sted for tidligt. Det er meget vigtigt, at du er på søen så tidligt som muligt, langt før det første lys, og at du bliver indtil kl. 23.00, da det er normalt, når solen går ned, at der er bid.

Bled Island og Bled-søen
Bled Island og Bled-søen
Om forfatteren

Andre blogindlæg

Hvad kan jeg ellers lave i Slovenien?

Ud over fiskeri har Slovenien mange forskellige steder at se og ting at lave. Så hvorfor tager du ikke en dag mellem fiskeriet og...
3 min. læsning
Læs mere her

Hvor er det bedste fluefiskeri i Europa?

Soča-floden menes at være en af de smukkeste fluefiskerifloder i verden, og den tilbyder sandsynligvis de bedste fluefiskeri-eksempler på...
5 min. læsning
Læs mere her

Fiskeri i Slovenien

Slovenien er et af de lande i verden, der har den største geografiske mangfoldighed. Det er det samme med fiskeriet. Fluefiskeri, karpe, spin og...
7 min. læsning
Læs mere her
Uforglemmelig fiskeoplevelse med lokale fiskere på smukke skjulte steder i Slovenien.
© Copyright by Fiskeguider Slovenien
Porteføljeselskab for Opdagelse af verden.