Hvor er det bedste fluefiskeri i Europa?

Soča-floden anses for at være en af de smukkeste fluefiskerifloder i verden og tilbyder sandsynligvis den bedste fluefangeroplevelse i Europa!
Hurtige links
Blog udgivet : 24. marts 2021
Redigeret : 3. januar 2023

Tiberfloden, Italien

Alle veje fører til Rom, som man siger, og hvis du følger floden Tiber, vil den føre dig til sidst direkte ind i den evige by. Tiberen, der har sit udspring i Apenninerne, begynder sin rejse gennem det centrale Italien, krydser Toscana, snor sig gennem Rom, før den mødes med havet ca. 400 km fra bjergene.

Tiberen er mest berømt for sin store bestand af havørreder i alle former og størrelser. De største eksemplarer er efter sigende mere end 100 cm lange og kan veje op til 10 kg.

Ud over ørreder udgør harren ogsü en stor del af økosystemet og er en glÌde for alle elskere af harren, da fisken ikke findes i alle floder, i hvert fald ikke i sü stor mÌngde.

SÌsonen begynder i april og fører til det første højdepunkt i august/september. Med visse strÌkninger af floden, der udelukkende er beregnet til fluefiskere, er Tiber et perfekt valg, nür du besøger Italien.

Soča-floden, Slovenien

Soča-floden menes at være en af de smukkeste floder i verden, der tilbyder de bedste fluefiskeri i Slovenien, måske endda i Europa! Den udspringer i de slovenske alper, løber gennem Soča-dalen, omgivet af bjerge og den uberørte natur i de julianske alper, krydser grænsen til Italien og slutter sin 130 km lange rejse i Adriaterhavet.

Soča er hjemsted for en meget speciel fisk, som er endemisk i denne region. Marmorørred er grunden til, at denne flod hvert år tiltrækker hundredvis af fiskere, der alle ønsker at fange denne alpine skønhed. Fra at være næsten uddød for et par årtier siden har dens bestand været i bedring lige siden, og takket være de fiskeklubber, der driver Soča, er denne særlige art i fremgang igen. Det hårde arbejde blev belønnet for et par år siden, da der blev fanget en rekordstor marmorørred, der målte over 120 cm og vejede over 22 kg!

Ud over marmorørreder er floden hjemsted for bÌkørreder, regnbueørreder og endda harer.

The sÌson begynder i april og afhÌnger af, hvor meget sne der smelter i bjergene. Maj er normalt en god müned til fiskeri. I september og oktober er fiskesÌsonen pü sit højeste, og der er mest travlt med fluefiskere.

Traun-floden, Østrig

Traun-floden er endnu en skønhed fra en samling af alpine floder, som helt sikkert rangerer højt blandt de bedste fluefiskerifloder i Europa. Den udspringer i de nordlige alper, løber gennem byen Traun og slutter til sidst sin 150 km lange rejse ved at forbinde sig med Donau-floden i byen Linz.

Traun-floden er hjemsted for bÌkørreder, regnbueørreder, bÌkørreder, ørreder og endda nogle store eksemplarer af søørreder. Den mest almindelige fangst er regnbueørreder, men det er ikke ualmindeligt, at en harr pü over 50 cm griber din flue.

Den mest produktive del af floden hedder Gmundner Traum, som er ca. 15 km lang, og hvor sĂŚsonen varer fra begyndelsen af april til slutningen af november.

River Wye, Storbritannien

River Wye er en af de mest populÌre destinationer for fluefiskeri i Storbritannien. Med en lÌngde pü nÌsten 250 km er den en af de lÌngste floder pü øen, idet dens udspring ligger i Wales og dens udmunding i Severn Estuary.

Der er mange steder at sĂŚtte en line langs Wye, da den er meget ren og har en rigelig fiskebestand.

Ud over den mest eftertragtede og genkendelige fisk i floden, atlanterhavslaks, mangler den ikke andre fiskearter som f.eks. kutling, ørred og barber, hvor sidstnÌvnte er mest populÌr ved brug af en teknik med agn pü jorden.

Laks er det vigtigste mül for fluefiskere i de nedre dele af Wye Valley. SÌsonen varer fra den 3. marts til den 17. oktober, og den er pü sit højeste om forüret, nür laksen vandrer op ad floden. I dag kan de største eksemplarer, der fanges, veje op til 16 kg, men en gammel rekord fra det forrige ürhundrede er pü svimlende 27 kg!

Hintersee-søen, Tyskland

Lad os afslutte listen over vores bedste europÌiske destinationer for fluefiskeri med denne smukke sø i Tyskland. Hintersee ligger i de tyske alper i nÌrheden af byen Marsau i nÌrheden af nationalparken Berchtesgaden.

Den er ca. 20 hektar stor med lavvandede omrüder, der veksler med dybe bassiner, hvilket gør den til en af de bedste og mest attraktive fluefiskesøer i Europa.

Hintersee er hjemsted for en tÌt bestand af bÌkørreder, og nogle smukke bÌkørreder føjer sig til søens mangfoldige blanding. Med en sÌrlig udsÌtningsplan fra fiskeklubben vokser antallet af fisk konstant. I dag, med en overflod af naturlig føde, nür de lokale ørreder en lÌngde pü over 80 cm.

SÌsonen begynder i begyndelsen af maj og varer indtil oktober. Fiskeri er muligt fra kysten, eller for dem, der ønsker mere fred, isÌr i sommermünederne, er fiskeri fra en büd ogsü en fantastisk mulighed.

Andre gode steder til fiskeri

I dette afsnit anbefaler vi nogle yderligere steder, som bestemt er vĂŚrd at overveje, nĂĽr du planlĂŚgger en rejse!

Vores partnere i udlandet hjĂŚlper dig gerne med alt, hvad du har brug for til din rejse.

Fiskeri efter tun i Kroatien: https://croatiatunafishing.com/
Vores mĂŚrke, der udelukkende er dedikeret til fluefiskeri: https://slovenia-fly-fishing.com/

Om forfatteren

Andre blogindlĂŚg

Hvad kan jeg ellers lave i Slovenien?

Ud over fiskeri har Slovenien mange forskellige steder at se og ting at lave. SĂĽ hvorfor tager du ikke en dag mellem fiskeriet og...
3 min. lĂŚsning
LĂŚs mere her

Komplet guide til karpefiskeri pü Bled-søen

Karpefiskeri pü Bled-søen er en af de mest mindevÌrdige oplevelser for en lystfisker. Muligheden for at fange en karpe pü 20 eller endog 30...
9 min. lĂŚsning
LĂŚs mere her

Fiskeri i Slovenien

Slovenien er et af de lande i verden, der har den største geografiske mangfoldighed. Det er det samme med fiskeriet. Fluefiskeri, karpe, spin og...
7 min. lĂŚsning
LĂŚs mere her
Uforglemmelig fiskeoplevelse med lokale fiskere pĂĽ smukke skjulte steder i Slovenien.
Š Copyright by Fiskeguider Slovenien
Porteføljeselskab for Opdagelse af verden.