Kalastus Sloveniassa

Slovenia on yksi maailman maantieteellisesti monimuotoisimmista maista. Sama pätee kalastukseen. Perhokalastus, karppikalastus, spin- ja merikalastus, meillä on kaikkea!
Pikalinkit
Blogi julkaistu : heinäkuu 8, 2020
Muokattu : tammikuu 9, 2023

Slovenia on yksi maailman maantieteellisesti monimuotoisimmista maista. Tämä näkyy myös upeassa kalastusurheilussa. Maassamme on Euroopan kauneimpia jokia, koskemattomia luonnonjärviä ja rauhallinen osa Adrianmeri. Suotuisan ilmaston ansiosta kalalajit kukoistavat Slovenian vesissä ja kasvavat poikkeuksellisen nopeasti. Ei ihme, että kalojen keskikoko on täällä suurempi kuin muissa Euroopan maissa. Lisäksi meillä on muutamia kotoperäisiä lajeja, joista merkittävimpiä ovat seuraavat Marmoritaimen ja Huchen.

Tässä artikkelissa keskitymme joihinkin Slovenian tärkeimpiin kalastustoimintoihin: perhokalastus, karpin kalastus, spin-kalastus ja merikalastus.

FLY FISHING

Perhokalastus Unca-joella
Perhokalastus Unca-joella

Slovenian suosituin kalastusmuoto on epäilemättä seuraava perhokalastus. Slovenian joissa ja järvissä uivat lukuisat petoeläimet ovat huomattava haaste sekä paikallisille että ulkomaisille perhokalastajille. Ja juuri siksi he rakastavat sitä! Vierailijat saapuvat Sloveniaan parveilemaan saadakseen kuuluisan marmoritaimenen tai "tuhannen heiton kalan". Huchen. Korkealla arvostettujen saaliiden listalla ovat myös Grayling ja erilaisia taimenia, kuten Taimen, Kirjolohi ja jopa järvitaimenia.

Perhokalastuksen perinne ei ehk√§ ole Sloveniassa yht√§ pitk√§ kuin muissa maissa, mutta se on varmasti rikas. T√§m√§ johtuu, kuten edell√§ mainittiin, maan ainutlaatuisesta maantieteellisest√§ sijainnista ja n√§in ollen runsaasta kalakannasta, jossa on erinomaisia yksil√∂it√§. Juuri siksi Slovenia on merkitty perhokalastuskartalle maana, johon kalastajat ymp√§ri maailmaa ovat hyvin ihastuneita ja jossa on viime aikoina j√§rjestetty monia kalastusotteluita ja mestaruuskilpailuja.  

Slovenian vesien erityispiirre on, ett√§ maan vesist√∂alueet on jaettu kahteen p√§√§vesist√∂alueeseen - Adrianmeren ja Tonavan vesist√∂alueisiin. Ensin mainitulla, joka on pienempi, joet laskevat Adrianmereen. N√§iden yl√§puolella on kuuluisa Sońća-joki ja sen h√§mm√§stytt√§v√§ Marble taimen. Tonavan tai Mustanmeren valuma-alueeseen kuuluvat joet laskevat Tonavaan. T√§m√§ on mahtavan Huchenin valtakunta.

Muita tärkeitä jokia, joiden yksityiskohtaiset kuvaukset löytyvät verkkosivuiltamme ja sisältyvät kalastustarjoukseemme, ovat: Unica, Idrijca, Krka, Radovna ja Savinja.

KARPINKALASTUS

Kalastusopas pitelee karppia
Kalastusopas pitelee karppia

Karpin kalastus on ollut osa slovenialaista kalastusperinnettä jo pitkään. Maamme on menestyksekkäästi pysynyt ajan tasalla nykyaikaisessa karppikalastuksessa ja tarjoaa muutamia upeita karppikalastuskohteita, jotka houkuttelevat ulkomaisia kalastajia, jotka eivät koskaan lähde pettyneinä. Trofeekokoiset yksilöt eivät ole Sloveniassa lainkaan harvinaisia, ja koska tietyt järvet on tarkoitettu ensisijaisesti karppikalastukseen, Slovenialla on paljon tarjottavaa tällä kalastusalalla.

Edell√§k√§vij√§ Karpin kalastus Sloveniassa ovat ehdottomasti Bled-j√§rvi ja ҆martinsko-j√§rvi. Karppikalastus Bled-j√§rvell√§ on vuosien mittaan ollut erinomaisia saaliita, ja useat yksil√∂t ovat ylitt√§neet maagisen 30 kilon rajan. . ҆martinsko-j√§rvi pit√§√§ hallussaan jopa Slovenian enn√§tyst√§, joka on 34 kilon karppi.

N√§iden kahden j√§rven lis√§ksi on muitakin eritt√§in houkuttelevia j√§rvi√§, jotka ovat my√∂s kalarikkaita, kuten Slivnica-j√§rvi, RudniŇ°ko-j√§rvi, Cerknica-j√§rvi, Mola-j√§rvi, VogrŇ°ńćek-j√§rvi ja muut.

Mitä tulee kaloihin, joita voit kalastaa pohjakalastamalla, yleisin tässä maassa on, kuten edellä mainittiin, a Karppi. Niiden paino voi nousta yli 30 kiloon, mutta yleisimmin ne ovat 10-20 kilon painoisia. Ei kuitenkaan ole epätodennäköistä, että verkkoon joutuu yli 20 kg painava peto. Karpin lisäksi Slovenian järvissä uiskentelee myös amur- eli ruohokarppi.

Vaikka jälkimmäinen ei olekaan yhtä yleinen, siitä voidaan saada kadehdittavan kokoisia yksilöitä. Catfish, joillekin erittäin toivottu kala ja toisille päänsärky, voi myös purra vesissämme. Itse asiassa monnimme voivat kasvaa yli 2 metrin pituisiksi ja painaa yli 100 kiloa.

Kun vesiemme suojeluun kiinnitetään yhä enemmän huomiota ja "pyydä ja päästä" -periaatteella kalastaminen yleistyy Slovenian järvissä, karppikalastuksella on tässä maassa erittäin valoisa tulevaisuus, ja trofeekokoisten kalojen määrä kasvaa varmasti.

KIERR√ĄTYSKALASTUS

Spin Kalastus Bled-järvellä Sloveniassa
Spin-kalastus Bled-järvellä

Koska keinotekoisilla syötteillä voidaan pyydystää lukuisia vaikeasti tavoitettavia petokaloja, spin-kalastus on yksi Slovenian paikallisten kalastajien suosituimmista tekniikoista.

Luettelo kaloista, jotka on pyydetty spin kalastus Sloveniassa on pitkä. Kiistaton kuningas on tietenkin Huchen. Tällaisen hirviön saaminen on jokaisen kalastajan unelma. Tätä kalaa ei löydy mistään, ja Huchenin kalastus on kielletty tiettyinä kuukausina vuodesta, mikä tekee sen pyytämisestä vieläkin erikoisempaa. Tonavan lohen lisäksi Huchenin kalastaminen Pike on hyvin suosittu. Suurin Slovenian vesiltä pyydetty hauki oli 134 cm pitkä. Welsin monnin ennätys mitattiin huikean 266 cm:n pituiseksi ja se painoi 99 kg. Sitten on vielä Bolen eli Asp ja järvessä elävät Zander ja järvitaimen.

Yksi tärkeimmistä eduista spin kalastus Sloveniassa on se, että kausi on avoinna ympäri vuoden. Ainoastaan kalalajit on rajoitettu tiettyihin kuukausiin. Syksyllä ja talvella on Huchenin aika, toukokuusta helmikuuhun on haukikausi, ja kaikki muut saalistajat ovat tarjolla milloin tahansa siltä väliltä. Kalastuksen harrastajilla on koko vuosi aikaa pyydystää yksi näistä makean veden hirviöistä.

T√§rkein kalastusalue on edelleen kuuluisa Bled-j√§rvi jossa useimmat edell√§ mainituista kaloista ovat pyydett√§viss√§. Sava-, Ljubljanica-, Krka- ja Kolpa-joet sek√§ ReŇ°ko-j√§rvi ovat Huchenin ja Haukin aluetta, kun taas Vipava-joki on kissakalan koti.

MERIKALASTUS

Adrianmeri pilvien ja mäntyjen kanssa
Adrianmeri pilvien ja mäntyjen kanssa

Vaikka Slovenian rannikko on alle 50 km pitkä, merikalastus Sloveniassa on edelleen hyvin suosittu. Monien kokeneiden kalastajien mukaan Adrianmeri on maailman paras kalastusalue.

Adrianmereltä voi pyydystää monenlaisia kaloja monilla eri tavoilla. Suosituimpia kalastustekniikoita ovat ajelehtiminen, pohjakalastus ja uistelu, ja myös perhokalastus on mahdollista. Syötteinä käytetään kuolleita syöttejä, matoja, sardiineja, keinosyöttejä, kärpäsiä ja muita.

Emme tarvitse kalastuslupaa kalastukseen rannalta Sloveniassa, mutta veneestä kalastaminen edellyttää kalastuslupaa, mutta se ei ole läheskään niin kallista.

The Adrianmeri on koti suuremmille Tonnikala kala, joka voi painaa jopa 200 kiloa, dentex... Mahi-Mahijne. Hieman pienempiä, mutta yhtä hurjia kaloja ovat mm. meriahven, Goldhead, skorpionikala, ankerias jne. Pieniä kaloja, joita pyydetään lähempänä rantaviivaa, ovat meriahven, salp, nauhakala, makrilli ja muut.

Kalastuskausi jatkuu myös talvikuukausina, jolloin kalastajien pääkohteena ovat kalmarit ja seepiat.

Kalastusoppaat Slovenia Tarjous sisältää suurriistan kalastus ja muut merikalastusmatkat. Ison riistan kalastusta harjoitetaan Kroatiassa, aivan Slovenian rajalla. Kohteemme on tonnikala, mutta myös monia isompia kaloja voidaan pyydystää.

Puoli p√§iv√§√§ merikalastusmatka on rentouttava kalastuskokemus. Siin√§ kalastetaan Slovenian rannikkoa pitkin, ja se on loistava tapa pirist√§√§ rantalomaa.   

Kirjoittajasta

Muut blogikirjoitukset

Mitä muuta voin tehdä Sloveniassa?

Kalastuksen lisäksi Sloveniassa on paljon muuta nähtävää ja tehtävää. Joten miksi et ottaisi kalastuksen välissä päivää...

Missä on paras perhokalastus Euroopassa

Sońća-joen uskotaan olevan yksi maailman kauneimmista perhokalastusjoista, ja se tarjoaa luultavasti parhaan perhokalastuskokemuksen....

Täydellinen opas karpin kalastukseen Bled-järvellä

Karpin kalastus Bled-järvellä on yksi ikimuistoisimmista kokemuksista kalastajalle. Mahdollisuus saada kiinni 20 tai jopa 30 kilon karppi....
Unohtumaton kalastuskokemus paikallisten kalastajien kanssa Slovenian kauniissa piilopaikoissa.
© Copyright by Kalastusoppaat Slovenia
Salkkuyhtiö World Discovery.