Missä on paras perhokalastus Euroopassa

Soča-joen uskotaan olevan yksi maailman kauneimmista perhokalastusjoista, ja se tarjoaa todennäköisesti Euroopan parhaan perhokalastuskokemuksen!
Pikalinkit
Blogi julkaistu : maaliskuu 24, 2021
Muokattu : tammikuu 3, 2023

Tiber-joki, Italia

Kaikki tiet johtavat Roomaan, kuten sanonta kuuluu, ja jos seuraat Tiber-jokea, se vie sinut lopulta suoraan ikuiseen kaupunkiin. Tiber-joki saa alkunsa Apenniinien vuoristossa, ja sen matka alkaa Keski-Italian halki Toscanan ja Rooman halki, ennen kuin se yhtyy mereen noin 400 kilometrin päässä vuoristosta.

Tiber on kuuluisin valtavasta kirjolohikannastaan, joka on kaikenkokoinen ja -muotoinen. Suurimpien yksilöiden on raportoitu olevan yli 100 cm pitkiä ja painavan jopa 10 kg.

Taimenen lisäksi myös harjus on suuri osa ekosysteemiä, ja se on ilo kaikille harjuskalojen ystäville, sillä kaloja ei löydy kaikista joista, ainakaan näin runsaasti.

Kausi alkaa huhtikuussa, ja ensimmäinen huippu on elo-syyskuussa. Tiber on täydellinen valinta Italiassa vieraillessasi, sillä tietyt jokiosuudet on tarkoitettu yksinomaan perhokalastajille, jotka kalastavat perholla.

Soča-joki, Slovenia

Soča-joen uskotaan olevan yksi maailman kauneimmista joista, ja se tarjoaa parhaan perhokalastus Sloveniassa, mahdollisesti jopa Euroopassa! Se alkaa Slovenian Alpeilta, kulkee Sočan laakson läpi, jota ympäröivät vuoret ja Julian Alppien koskematon luonto, ylittää Italian rajan ja päättyy 130 kilometrin pituisen matkansa päätteeksi Adrianmerelle.

Soča on koti hyvin erityiselle kalalle, joka on kotoperäinen tällä alueella. Marmoritaimen on syy siihen, miksi tämä joki houkuttelee vuosittain satoja kalastajia, jotka kaikki haluavat saada saaliin tältä alppien kauneudelta. Muutama vuosikymmen sitten lähes sukupuuttoon kuolleen lajin kanta on siitä lähtien elpynyt, ja Sočaa hoitavien kalastusseurojen ansiosta tämä erikoislaatuinen laji kukoistaa jälleen. Kova työ palkittiin muutama vuosi sitten, kun saatiin ennätyksellinen marmoritaimen, joka oli yli 120 cm pitkä ja painoi yli 22 kg!

Marmoritaimenen lisäksi joessa elää kirjolohta, kirjolohta ja jopa harmaita kirjolohia.

The kausi alkaa huhtikuussa ja riippuu lumen sulamisen määrästä vuoristossa. Toukokuu on yleensä hyvä kuukausi kalastukselle. Syys- ja lokakuussa kalastuskausi on huipussaan, ja se on vilkkaimmillaan perhokalastajien keskuudessa.

Traun-joki, Itävalta

Traun-joki on toinen kauneus alppijokien joukosta, joka on varmasti Euroopan parhaiden perhokalastajakalastusjokien joukossa. Joki saa alkunsa pohjoisilla Alpeilla, virtaa Traunin kaupungin läpi ja päättyy lopulta 150 kilometrin pituisen matkansa päätteeksi Tonavaan Linzin kaupungissa.

Traunjoessa elää kirjolohia, kirjolohia, purotaimenia, harmaita ja jopa isoja järvitaimenia. Yleisin saalis on kirjolohi, mutta ei ole harvinaista, että yli 50 cm pituinen harjus tarttuu perhoosi.

Joen tuottavin osa on Gmundner Traum, joka on noin 15 kilometriä pitkä ja jossa kalastuskausi kestää huhtikuun alusta marraskuun loppuun.

Wye-joki, Yhdistynyt kuningaskunta

Wye-joki on yksi Yhdistyneen kuningaskunnan suosituimmista perhokalastuskohteista. Lähes 250 kilometrin pituinen joki on yksi saaren pisimmistä joista, sillä sen alkulähde on Walesissa ja suu Severn-joen suistossa.

Wye-joen varrella on monia paikkoja, joissa voi kastella siiman, sillä se on erittäin puhdas ja sen kalakanta on runsas.

Joen halutuimman ja tunnetuimman kalan, merilohen, lisäksi siitä ei puutu muita kalalajeja, kuten Chub, Forelli ja Barbel, joista jälkimmäinen on suosituin pohjasyötin tekniikalla kalastettaessa.

Lohi on perhokalastajien pääkohde Wye Valleyn alaosissa. Kausi kestää 3. maaliskuuta - 17. lokakuuta, ja sen huippu on keväällä, kun lohet vaeltavat jokea ylöspäin. Nykyään suurimmat saaliiksi saadut yksilöt voivat painaa jopa 16 kiloa, mutta pitkäaikainen ennätys edelliseltä vuosisadalta on huikeat 27 kiloa!

Hintersee-järvi, Saksa

Päätämme Euroopan parhaiden perhokalastuskohteiden luettelon tähän kauniiseen järveen Saksassa. Hintersee sijaitsee Saksan Alpeilla, lähellä Marsaun kaupunkia Berchtesgadenin kansallispuiston lähellä.

Se on noin 20 hehtaarin kokoinen, ja matalat alueet vuorottelevat syvien altaiden kanssa, mikä tekee siitä yhden Euroopan parhaista ja houkuttelevimmista perhokalastukseen soveltuvista järvistä.

Hintersee on tiheän kirjolohikannan koti, ja järven monimuotoisuutta lisäävät kauniit purotaimenet. Kalastusseuran erityisen istutussuunnitelman ansiosta kalojen määrä kasvaa jatkuvasti. Nykyään paikalliset taimenet saavuttavat runsaan ravinnon ansiosta yli 80 cm:n pituuden.

Kausi alkaa toukokuun alussa ja kestää lokakuuhun asti. Kalastaminen on mahdollista rannalta käsin, tai jos haluatte enemmän rauhaa, erityisesti kesäkuukausina, kalastus veneestä käsin on myös erinomainen vaihtoehto.

Muita hyviä kalastuspaikkoja

Tässä osiossa suosittelemme joitakin muita paikkoja, jotka kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon matkaa suunnitellessa!

Ulkomaiset yhteistyökumppanimme auttavat sinua mielellään kaikessa, mitä tarvitset matkallasi.

Tonnikalan kalastus Kroatiassa: https://croatiatunafishing.com/
Tuotemerkkimme on omistettu kokonaan perhokalastukselle: https://slovenia-fly-fishing.com/

Kirjoittajasta

Muut blogikirjoitukset

Mitä muuta voin tehdä Sloveniassa?

Kalastuksen lisäksi Sloveniassa on paljon muuta nähtävää ja tehtävää. Joten miksi et ottaisi kalastuksen välissä päivää...
3 min lukea
Lue lisää

Täydellinen opas karpin kalastukseen Bled-järvellä

Karpin kalastus Bled-järvellä on yksi ikimuistoisimmista kokemuksista kalastajalle. Mahdollisuus saada kiinni 20 tai jopa 30 kilon karppi....
9 min lukea
Lue lisää

Kalastus Sloveniassa

Slovenia on yksi maailman maantieteellisesti monimuotoisimmista maista. Sama pätee kalastukseen. Perhokalastusta, karppikalastusta, spin- ja...
7 min lukea
Lue lisää
Unohtumaton kalastuskokemus paikallisten kalastajien kanssa Slovenian kauniissa piilopaikoissa.
Salkkuyhtiö World Discovery.