Komplett guide til karpefiske på Bledsjøen

Karpefiske på Bledsjøen er en av de mest minneverdige opplevelsene for en sportsfisker. Muligheten for å fange en karpe på 20 eller til og med 30 kg slår alt annet!
Hurtigkoblinger
Blogg publisert : 15. juli 2020
Redigert : 3. januar 2023

Om Bledsjøen

Fiske på Bledsjøen er en av de mest minneverdige opplevelsene for enhver sportsfisker. Vi kan med sikkerhet si at innsjøen i løpet av de siste par årene har blitt en av de mest kjente og mest innsjøer i karpefiske verden, og med eksemplarer på over 30 kg som svømmer i den og blir større for hvert år, har denne innsjøen fortsatt et enormt potensial.

Bledsjøen ligger i den nordvestlige delen av Slovenia i Gorenjska-regionen. Omgitt av Alpene Den ligger skjult i en dal i Bled. Den er 2 km lang og 1,5 km bred, med den berømte øya i midten. Den smalner inn mot Bled sentrum, der alle hotellene ligger, og er bredere på den andre siden. Dybden varierer opp til 31 meter og går bratt ned fra bredden.

Fiske på den vakre innsjøen Bled

Fisk i Bledsjøen

Karpe i Bledsjøen er noen av de største i Slovenia. Når du først har tatt en fisk, er den sjelden under 10 kg, og selv 15-kilosgrensen blir som regel sprengt. Når det gjelder fisk på 20 kg, er det også mange av dem, og hvis du vil prøve å få en slovensk fisk på over 20 kg, er dette stedet du bør besøke. Som prikken over i-en får du fisk på over 30 kg, som vokser raskt til tross for den relativt kalde bresjøen.

I løpet av sesongen er det noen få fisk som kan overstige 30 kg, men når høsten kommer og fisken begynner å spise, kan til og med de øverste 20-kilosfiskene nå 30-kilosmerket, så du har gode sjanser til å få en ekte leviathan på kroken. Den offisielle rekorden er 32,5 kg, men dykkere rapporterer at de har sett mye større fisk svømme i Bledsjøens klare vann.

Når det gjelder form og størrelse, er speilkarpen den mest utpregede, som er mørkere enn andre karper og har en tendens til å ha form som en ball, kort kropp og stor mage. Men hvis du foretrekker vanlig karpe, finnes de også i innsjøen, kraftige og lange med store finner. Som en bonus kan du også få en linekarpe på over 20 kg og noen skjellete speilkarper, som er ekte perler i Bledsjøen.

Fisker fanget en stor krabbe på kveldsfisketur på Bled

Årstider

Karpefiske på Bledsjøen er tillatt fra 1.4. til 31.12. Det er ikke tillatt med nattfiske, så det er strenge regler for når du har lov til å fiske i løpet av døgnet. sesongen for karpefiske. Du kan starte en time før soloppgang, og fiskeøkten må avsluttes kl. 23.00 i noen deler av innsjøen (Bled Island for eksempel) må du være ferdig innen kl. 22.00.


Det finnes også noen fiskereservater langs innsjøen som åpner 15.6 og holder åpent hele sesongen, så det gjelder å velge fiskeplass med omhu.

Fisker med blødende dritt på kveldsfisketuren

Beste tid for fiske

Når det gjelder når det er best å dra på fisketur, er det flere måter å gjøre det på flere faktorer du må ta hensyn til.

Vær

Vårmånedene kan være uforutsigbare, temperaturene kan være lave og regnet hamre ned, men samtidig kan det være en flott prognose med mye sol og akkurat passe temperaturer rundt 20 grader. Sommeren er varm, men så lenge du oppholder deg i skyggen, er det ikke noe problem.

Om høsten er det vanligvis fint vær frem til midten av oktober, men så begynner temperaturene å synke.

Vinteren er også en spesiell tid, det er kaldt, men hvis du er godt nok kledd, er det ikke noe problem. Det har vært lite snø de siste årene, så ikke gjør deg noen forhåpninger om et snødekt karpebilde.

Turister

I løpet av de siste årene har Bled vært svært travelt opptatt med turisterVi kan ta deg med til de rolige stedene, så hvis du er en type sportsfisker som liker fred, kan vi ta deg med til de rolige stedene, men det finnes likevel noen veldig gode fiskeplasser midt i turistattraksjonene, spesielt i sentrum, så du må ta hensyn til turistene når du planlegger en avslappende fisketur.

Våren er OK, det er en del besøkende, spesielt på fine dager og i helgene, men det er ikke for mye, og du kan fiske på plasser midt i innsjøen, hvis du ikke har noe imot at noen sier hei og stiller noen spørsmål.

Om sommeren er innsjøen veldig full av folk, så hvis du er en type som liker stillhet, venter du til høstmånedene, eller du kan avtale med guiden vår å ta deg med til steder som ikke er lett tilgjengelige, men som derfor er mer fredelige.

Når høsten kommer, forsvinner turistene sakte, og bare de modige blir igjen, så du har ingen problemer, bortsett fra kanskje på solfylte helgedager.

Om vinteren, når det er best å fiske sent på ettermiddagen og om kvelden, er det bare deg og dine to stenger som står på sjøen og venter på hvem av dem som skal gå først.

Karpe sesongmessig

Vår er et godt tidspunkt for 3-dagers karpefiske i Bled alternativ. Fisken våkner fra vinteren og er sulten, den må være klar for gyting. Nettene er lange, og du har god tid til å fiske i de beste timene på dagen - når det er mørkt.

Sommer den karpe er også aktive, det eneste er at bittetiden er kortere, men du har fortsatt nok mørke om morgenen og kvelden til å få noen flere napp.

Høst er etter vår mening den beste tiden for fiske, siden karpene igjen er i full gang med å spise, dagene er kaldere, så du har en sjanse til å få fisk også på dagtid, og på kvelden går solen raskt ned, så du har god tid til kvalitetsfiske.

I den vinter du har all den tiden du ønsker, for fisken kan bite til enhver tid.

En gruppe fiskere som fisker på innsjøen Bled.

Fiskekort

Fiskekort kan kjøpes via nettstedet til en fiskeklubb Bled, og du kan bare kjøpe et daglig tillatelse. Det er imidlertid en begrensning, for det kan bare selges 1 fiskekort per dag. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bestiller turen veldig tidlig, kanskje til og med før det året du ønsker å fiske.

Flertallet av billettene selges i mars for slutten av året, i april må du være veldig heldig for å få noen gratis billett. Tidligere år var det mulig å fiske etter karpe på 1 stang etter predatorer, men noe slikt er ikke lenger mulig, når billettene er solgt, er de borte.

Med fiskekort kan du fiske etter karpe, og innsjøen har ennå ikke noen fangst- og gjenutsettingspolitikk. Det er tillatt å ta opp en karpe på opptil 7 kg, men vi anbefaler på det sterkeste at du ikke avliver fisk ved innsjøens bredder.

Prisen for et døgnkort for karpefiske er 57 €.

Mann fanget en stor dritt på kveldsfisketur på Bled

Regler

Det er strenge regler for fiske på Bledsjøen, siden det er et så viktig sted med mange mennesker i nærheten, og for at sportsfiskere og turister skal kunne sameksistere, må man følge reglene. Her er en liste over regler for karpefiske fra fiskeklubben i Bled.

 1. Lisensinnehaveren må akseptere en oppførsel som er passende for alle besøkende i den slovenske nasjonalparken. Oppførsel som ikke er etisk, human og økologisk overfor andre fiskere, parkbesøkende, fisk og miljø er ikke tillatt.
 2. Fiskeplassen skal inneholde så lite fiskeutstyr som mulig. Fiskeplassen skal være ryddig og ren under og etter endt fiske.
 3. Fiske utstyr For å fiske etter karpe i Bledsjøen trenger du også: en myk håv som er minst 90 cm lang, avkrokingsmatte og antiseptisk middel.
 4. Kun nylonliner er tillatt.
 5. Bruk av åpen ild og alle typer varmeovner for tilberedning av varm mat eller drikke er ikke tillatt.
 6. Camping utenfor lovlig leir er forbudt i Slovenia. Telt og parasoller er ikke tillatt.
 7. Det er ikke tillatt å bruke en stol til å sove på. Det er kun tillatt å bruke en stol til å sitte på.
 8. Bruk av alle typer markører som markerer fôringsplassen er ikke tillatt.
 9. Fiske er tillatt i et område på maksimalt 100 m fra kysten.
 10. Det er tillatt å bruke maksimalt 5 kg agn som kan inneholde inntil 1 kg animalsk kildeandel per fiskedag. Bruk av alle typer fjernstyrte skyttelbåter for transport og tilførsel av næringsstoffer og andre stoffer som forurenser vann og innsjøbunn er ikke tillatt. Bruk av alle typer båter er ikke tillatt!
 11. Lisensinnehaveren må la en autorisert person (vakt) fra en fiskeklubb i Bled: kontrollere fiskelisens, identitetsdokument, fiskeutstyr og agn.
 12. Ved brudd på reglene blir fiskeredskapene beslaglagt!

Hva må du ta med deg?

Det er helt opp til deg. Hvis du vil, kan du leie alt utstyr på nettsiden vår og bare ta med deg klær og undertøy Hvis du vil ta med deg alt, er det også greit.

Du trenger standardutstyr, men du må passe på at du ikke tar med deg et kokeapparat, siden det ikke er tillatt; du trenger heller ikke brolly, men i tilfelle regn er det tillatt å ha en paraply. Du trenger også antiseptisk middel, landingsnettet må være bredere enn 90 cm, og det er obligatorisk å ha en stor avkrokingsmatte.

Hvordan kommer man seg til innsjøen?

Bledsjøen ligger bare en halvtimes kjøretur fra Ljubljana, og hvis du flyr fra et annet sted, er flyplassen enda nærmere. Hvis du kjører bil, må du ikke glemme å kjøpe en vignett. Ved selve innsjøen er det rikelig med parkeringsplasser, så du trenger ikke å bekymre deg for ikke å kunne parkere bilen.

Vi kan selvfølgelig også hente deg på flyplassen eller i Ljubljana og kjøre deg til overnattingsstedet ditt. For mer informasjon, send en forespørsel eller ring Fiskeguider Slovenia team.

Tips

Vi kan ikke fortelle deg alt, for da er vi snart ute av drift, og da trenger du ikke guidene våre, men la oss gi deg en smakebit:


Den vanligste feilen mange sportsfiskere gjør, er at de drar for tidlig. Det er veldig viktig at du er på sjøen så tidlig som mulig, lenge før det blir lyst, og at du blir til klokken 23.00, siden det vanligvis er når solen går ned at det napper.

Bledøya og Bledsjøen
Bledøya og Bledsjøen
Om forfatteren

Andre blogginnlegg

Hva mer kan jeg gjøre i Slovenia?

I tillegg til fiske byr Slovenia på mange forskjellige steder å se og ting å gjøre. Så hvorfor ikke ta en dag innimellom fisketurene?
3 min lesning
Les mer

Hvor er det beste fluefisket i Europa?

Soča-elven regnes for å være en av de vakreste fluefiskeelvene i verden, og tilbyr sannsynligvis det beste fluefiske...
5 min lesning
Les mer

Fiske i Slovenia

Slovenia er et av de mest geografisk mangfoldige landene i verden. Det samme gjelder fiske. Fluefiske, karpefiske, spinnfiske og...
7 min lesning
Les mer
Uforglemmelig fiskeopplevelse med lokale fiskere på vakre, skjulte steder i Slovenia.
© Copyright by Fiskeguider Slovenia
Porteføljeselskap i World Discovery.