Hvor er det beste fluefisket i Europa?

Sońća-elven regnes for √• v√¶re en av de vakreste fluefiskeelvene i verden, og tilbyr sannsynligvis den beste fluefiskeopplevelsen i Europa!
Hurtigkoblinger
Blogg publisert : 24. mars 2021
Redigert : 3. januar 2023

Elven Tiber, Italia

Alle veier f√łrer til Roma, som ordtaket sier, og hvis du f√łlger elven Tiberen, vil den til slutt f√łre deg rett inn i den evige stad. Tiberen, som har sitt utspring i Apenninene, begynner sin ferd gjennom det sentrale Italia, krysser Toscana og snor seg gjennom Roma f√łr den m√łter havet rundt 400 km fra fjellene.

Tiberen er mest kjent for sin enorme bestand av √łrret i alle former og st√łrrelser. De st√łrste eksemplarene rapporteres √• v√¶re mer enn 100 cm lange og kan n√• en vekt p√• 10 kg.

Foruten √łrret utgj√łr harren ogs√• en stor del av √łkosystemet og er til glede for alle harrelskere, siden fisken ikke finnes i alle elver, i hvert fall ikke i s√• store mengder.

Sesongen begynner i april og kulminerer i august/september. Visse deler av elven er forbeholdt fluefiskere, og Tiber er derfor et perfekt valg n√•r du bes√łker Italia.

Elven Sońća, Slovenia

Sońća-elven regnes for √• v√¶re en av de vakreste elvene i verden, og tilbyr de beste Fluefiske i Slovenia, kanskje til og med i Europa! Den starter i de slovenske Alpene, g√•r gjennom Sońća-dalen, omgitt av fjellene og den uber√łrte naturen i De julianske alper, krysser grensen til Italia og avslutter sin 130 km lange ferd i Adriaterhavet.

Sońća er hjemsted for en helt spesiell fisk som er endemisk i denne regionen. Marmor√łrret er grunnen til at denne elven tiltrekker seg hundrevis av fiskere hvert √•r, som alle √łnsker √• fange denne alpine skj√łnnheten. Etter √• ha v√¶rt nesten utryddet for noen ti√•r siden, har bestanden tatt seg opp igjen, og takket v√¶re fiskeklubbene som driver fiske i Sońća, blomstrer denne spesielle arten igjen. Det harde arbeidet ble bel√łnnet for noen √•r siden da det ble fanget en rekordstor marmor√łrret p√• over 120 cm og over 22 kg!

Foruten marmor√łrret er elva hjemsted for brun√łrret, regnbue√łrret og til og med harr.

Den √•rstid begynner i april og avhenger av sn√łsmeltingen i fjellene. Mai er vanligvis en god m√•ned for fiske. I september og oktober n√•r fiskesesongen sitt h√łydepunkt, og da er det flest fluefiskere.

Elven Traun, √ėsterrike

Elven Traun er nok en skj√łnnhet fra en samling alpeelver som absolutt rangerer h√łyt blant de beste fluefiskeelvene i Europa. Den har sitt utspring i de nordlige Alpene, renner gjennom byen Traun og ender til slutt sin 150 km lange ferd med √• munne ut i Donau ved byen Linz.

Traunelva er hjemsted for brun√łrret, regnbue√łrret, bekke√łrret, harr og til og med noen store eksemplarer av innsj√ł√łrret. Regnbue√łrreten er den vanligste fangsten, men det er ikke uvanlig at en harr p√• over 50 cm tar flua di.

Den mest produktive delen av elven heter Gmundner Traum, som er rundt 15 km lang og hvor sesongen varer fra begynnelsen av april til slutten av november.

Elven Wye, Storbritannia

River Wye er en av de mest popul√¶re fluefiskedestinasjonene i Storbritannia. Med en lengde p√• nesten 250 km er den en av de lengste elvene p√• √łya, med utspring i Wales og munning i Severns elvemunning.

Det er mange steder √• sette sn√łret i bl√łt langs Wye, siden den er sv√¶rt ren og har en rik fiskebestand.

Bortsett fra den mest ettertraktede og gjenkjennelige fisken i elven, atlanterhavslaksen, mangler den ikke andre fiskearter som Chub, √łrret og Barbel, der sistnevnte er mest popul√¶r ved bruk av bakkeagn.

Laksen er hovedm√•let for fluefiskere i de nedre delene av Wye Valley. Sesongen varer fra 3. mars til 17. oktober, med et h√łydepunkt om v√•ren n√•r laksen vandrer opp i elva. I dag kan de st√łrste eksemplarene som fanges veie opptil 16 kg, men en gammel rekord fra forrige √•rhundre er p√• hele 27 kg!

Hintersee, Tyskland

La oss avslutte listen over v√•re beste europeiske fluefiskedestinasjoner med denne vakre innsj√łen i Tyskland. Hintersee ligger i de tyske Alpene, n√¶r byen Marsau i n√¶rheten av nasjonalparken Berchtesgaden.

Den er ca. 20 hektar stor med grunne omr√•der som veksler med dype kulper, noe som gj√łr den til en av de beste og mest attraktive fluefiskesj√łene i Europa.

Hintersee er hjemsted for en tett bestand av brun√łrret, med noen vakre bekke√łrreter i tillegg. Takket v√¶re en spesiell utsettingsplan fra fiskeklubben vokser bestanden stadig. I dag, med en overflod av naturlig mat, n√•r de lokale √łrretene lengder p√• over 80 cm.

Sesongen starter i begynnelsen av mai og varer til oktober. Det er mulig å fiske fra land, men for de som vil ha mer ro, spesielt i sommermånedene, er fiske fra båt også et ypperlig alternativ.

Andre flotte steder å fiske

I denne delen anbefaler vi noen andre steder som absolutt er verdt å vurdere når du planlegger en reise!

Våre utenlandske samarbeidspartnere hjelper deg gjerne med alt du trenger på reisen.

Fiske etter tunfisk i Kroatia: https://croatiatunafishing.com/
Vårt varemerke er helt og holdent viet til fluefiske: https://slovenia-fly-fishing.com/

Om forfatteren

Andre blogginnlegg

Hva mer kan jeg gj√łre i Slovenia?

I tillegg til fiske byr Slovenia p√• mange forskjellige steder √• se og ting √• gj√łre. S√• hvorfor ikke ta en dag innimellom fisketurene?
3 min lesning
Les mer

Komplett guide til karpefiske p√• Bledsj√łen

Karpefiske p√• Bledsj√łen er en av de mest minneverdige opplevelsene for en sportsfisker. Muligheten for √• fange en karpe p√• 20 eller til og med 30 kilo er...
9 min lesning
Les mer

Fiske i Slovenia

Slovenia er et av de mest geografisk mangfoldige landene i verden. Det samme gjelder fiske. Fluefiske, karpefiske, spinnfiske og...
7 min lesning
Les mer
Uforglemmelig fiskeopplevelse med lokale fiskere på vakre, skjulte steder i Slovenia.
© Copyright by Fiskeguider Slovenia
Portef√łljeselskap i World Discovery.